Visszajelzések

Kérem, hogy akinek van olyan orgonittel kapcsolatos tapasztalata, visszajelzése, amiről úgy gondolja, hogy mások hasznára is válhat, írja meg a bármely lapon található “Szólj hozzá” mezőben. Készítés, használat, érdekes történések orgonittal kapcsolatban. Aki akar, képe(ke)t utána e-mailben tud küldeni, amint válaszoltam. Művészi darabokkal és aprólékos technikai kérdésekkel nem foglalkozunk, ha pedig nincs különösebb egetverő tapasztalat, az még nem jelenti azt, hogy az orgonit nem működik, esetleg nincs sok helyreállítanivaló az adott környezetben. Rosszabb nem lesz, az biztos, csak jobb lehet. Örömmel látom,  hogy már jónéhányan készítenek orgonitot Magyarországon, és az eddigi közérdekű visszajelzések az alábbiakban olvashatók.

Cs. G. (Eger) írta:

Szép Napot!

Örülök, hogy végre felkerült az internetre az első magyar Orgonit oldal! 🙂
Welcome to the club my gifter friend!
Én magam 2008 vége óta készítek orgonitot, és örömmel mondhatom, hogy lakóhelyem Eger városa és annak (egyenlőre még csak) szűk környéke már elég jól le van fedve pozitív orgon energiával!
TB-ket gyártottam és helyeztem ki (illetve ajándékoztam el) eddig kb. 200 darabot. Ezen kívül csináltam kb. 12-15 piramist a házba és ajándékba a családtagok lakásába.
Amit régóta tervezek, de eddig még nem sikerült összehozni, az egy felhőűző, de erre is már maximum csak néhány hónapot kell várni!

Az erő velünk van!

Később mikor skype-on beszéltünk, G. azt is elmondta, hogy amióta a TB-ket elhelyezte a környéken, nem sújtotta a területet hevesebb vihar, pedig az ország többi részében ez sokszor előfordult, de Eger közelébe érve már mindig csak enyhe változat tapasztalható.

B. V. (Budapest) írta:

Tegnap voltam egy buszos kiránduláson, és tele volt vonalazva az ég, amire felhívtam a figyelmet. Volt, aki már olvasott az interneten a permetezésről. Elküldtem az orgonitkészítési ismertetésedet neki, és ő küldi majd a többieknek, akik kérték.
Itthon nagyon gyengítik, fertőzik az embereket, azért betegednek meg annyian. Nem a rossz táplálkozási mód miatt van a sok megbetegedés, hanem a mindenbe belecsempészett, levegőbe szétszórt káros hatású anyagoktól, az állandóan felhős égbolttól, esőtől, az állandó rossz hírek adásától, kevés napfénytől stb. nyomott hangulatúvá, depresszióssá, félelemmel telítve tételtől. Mit gondolsz, hogy például sok ember a régóta tartó munkanélküliségtől milyen lelkiallapotban van, mégha nem is beszél róla? A rossz kedélyállapot gyengíti az immunrendszert. És a manipulálóknak éppen ez a célja.

A kirándulás előtti napokban teljesen be volt felhősödve, állandóan esett az eső, és hétvégére is azt jósoltak.  A kirándulás előtti napon elővettem a kirándulás területének térképét, és lefedtem 3 TB-vel, kérve a derült időt, a TB-ket egész nap a térképen hagytam. Az eső szombat reggel még kicsit esett, aztán ahogy a kirándulás területére értünk, már csak éppenhogy szitált, aztán kisütött a nap, szép derült idő lett. Sajnos késő délután a visszaúton megint megjelentek a tiszta égen az újabb repülőgép csíkok. Ezek másnapra sűrű felhőket generáltak, így vasárnap újra esett az eső.

Valószínűleg még jobb hatású lett volna, ha a kirándulás alatt is rajta lettek volna a térképen a TB-k. Majd máskor kipróbálom.

Nyomatékosan felhívom a figyelmet, hogy a káros tevékenységeket végzők miatt ne mérgelődjünk, ne gyűlölködjünk, mert ezzel éppen az általuk gerjesztett negatív hatásokat termeljük, amivel őket erősítjük és magunkat betegítjük. Ehelyett vegyük úgy, mint mindennapi megoldandó feladatot. A rosszat művelőknek közvetítsünk szeretetet, mert az a negatív kisugárzásukat közömbösíti. Aki ellenségeinek is szeretetet tud küldeni, annak nyert ügye van. Aki káromol, szidalmaz, gyűlöl, az a negatív oldalt erősíti. Ne hunyjunk szemet a rossz felett, hanem okos módszerekkel tanítsuk a jót. Tegyük a dolgunkat a lehető legnagyobb jóindulattal.

M. H. (Ausztria) írta:

Örömmel hallom, hogy van valaki Egerben. Eddig is úgy gondoltam, hogy valakinek kell lennie ott a határ másik felén, mert több helyen éreztem, hogy nagyon jó az energia. Ezekszerint jó volt a sejtésem, köszönöm a visszajelzést.

Páratlan és nagyon értékes munkát végzel ezzel a magyar nyelvű orgonit oldaladdal.

B. V. (Budapest) írta:

Pénteken Kunbaján az ország déli határszélén voltam busszal temetésen. Utána szombaton Komáromba mentünk páran megnézni az óváros nevezetes épületeit, szobrait. Mindkettő egésznapos program volt. Csütörtökön felraktam a térkép fentnevezett helyeire ill. Budapestre és az odavezető útra a TB-ket, kérve, hogy eső nélküli szép idő legyen. Pénteken napsütéses kellemes idő volt, de egész nap folyt az ég keresztbe-kasul vonalazása. Tapasztalatom szerint ilyenkor másnapra a felhők egybefüggően összeállnak és beindul az eső. A TB-k azonban a térképen dolgoztak. Szombaton az időjárási esős előrejelzés ellenére felhős volt az ég, de kellemes idő volt egész nap. Szép órákat töltöttünk Komáromban. Este hazaérve, 10 percen belül elkezdett esni az eső. Megköszöntem a segítséget.
Elegendő katalizátort tettem a gyantába, mert a TB-ket csütörtökön délután csináltam, és szombaton reggel megkeményedve tudtam belőlük vinni magammal. Elmondtam a többieknek, mire jók, és felírták honlapodat.

A. (Békés megye) írta:

Ez csodálatos, hogy rátaláltam erre az oldalra, mert eddig csak külföldi oldalakat találtam, de itt végre pontos leírást kapok az orgonit készítéséről. Ott akadtam el, hogy nem találok a környékemen alumíniumforgács lelőhelyet, de nem adom fel és azután rendületlenül gyártom az orgonitokat mert tenni akarok magam és mások jóllétéért.
Jó tudni, hogy ha térképre tesszük az orgonitot, úgy is hatásos, erre eddig nem is gondoltam. Tegyünk meg mindent,hogy minél többen ismerjék meg az orgonitot és áldásos hatását, hogy az egész országunk mihamarabb lefedett legyen.
Még egyszer köszönöm az oldal készítőjének.
Mindenkinek szép napokat.

K. J. írta:

Üdvözlöm!

az Ön által ajánlott gyantával már sikerült az öntés, mellékelek egy képet.

B. V. (Budapest) írta:

Kalligráfián megismert A. panaszkodott, hogy két hete elromlott a szamítógépe, egyáltalán be se tudja indítani. Ekkor említettem neki, hogy a korábban küldött képei vírusosak voltak, ez okozhatta gépe meghibásodását. Egy hete adtam neki két TB-t, amit a mikrohullámú sütőjére és a polcára rakott. Ma mikor beszéltem vele, mondta, hogy a számítógépe továbbra se működik, pedig mindenfélét próbáltak vele, hogy beinduljon. Javasoltam neki, hogy az egyik TB-t tegye a számítógépére. Késő este felhívott, hogy az egyik TB-t rátette a gépre és képzeljem el, beindult a gépe, nehézkesen működik, de működik, tehát nyilván meg kell csinálni a vírustalanítást, de életrekelt.

A. (Békés megye) írta:

Megkaptam az első 5 db TB-t, egész családom nagyon boldog volt, később szilfeket is véltünk látni a kék égen.
Sajnos még mindig nem tudok aluforgácshoz jutni, de közben kaptam egy olyan infót, hogy az alumínium üdítős dobozok is megfelelnek. Most minden alumínium dobozt, fedőt (pl. tejfölös), mécsestartót cikkcakk ollóval darabolok méretre, még jól is néz ki. Remélem így is jól működik majd az orgonitom, amit később készítek belőle.
Mindenkinek szép napot!

E. Z. (Szeged) írta:

Nemrég kezdtem orgonitot készíteni, de előtte alaposan utánajártam hogyan lehet “mérni” a hatást. Több lehetőség is van.
Tudjuk hogy MŰSZEREKKEL lehet mérni az elektorszmogot, a sugárzás szennyeződést, vagy a villany fogyasztásunkat. Végezzünk méréseket orgonit elhelyezés előtt, és elhelyezés után!
Vegyünk egy vágott virág csokrot, tegyük vízbe, pár óra/nap után, hervadni kezd majd. Akkor tegyünk egy lapos orgonit formát a virágváza alá, vagy a vízbe. Pár óra alatt, másnapra, ha jó az orgonit, a virágok felélednek, én így tettem és nálam tökéletesen bejött, sőt, a még nem kivirágzott vágott virágok egy-két nap után kivirágoztak, nagyon erős illattal!

Lenne nekem is egy kérésem: meg tudná valaki pontosan mondani, milyen műgyanta átlátszó?
Én már vettem kétfélét, de mindkettő csak áttetsző volt, és mivel ajándékba akarom adni az orgonitokat, szeretném, ha művészeti kinézetük lenne.
Egy címkét, képet a csomagolásáról megköszönnék, sok fáradtságot megspórolna nekem.

B. írta:

A segítségéért és válaszaiért hadd küldjek egy fotót, ami beleillik majd a szilf-es gyűjteményébe. Ezt én fotóztam és egy mosolygó arc vehető ki a bal oldalon.

N. írta:

Szeretném felhívni az orgonit készítők figyelmét, hogy ne kövessék el az én hibámat!
Poliészter műgyanta öntésekor, valószínűleg hogy aránytalanul sok katalizátort tettem bele, ill. közben kipróbáltam hogy lehet-e vízzel higítani (azt is öntöttem hozzá). Nem tudom melyik miatt, de olyan reakció lépett fel, hogy elkezdett forrósodni a kiöntött műgyanta, majd szúrós szaggal enyhén füstölni kezdett. Végül elkezdett csapkodni, mint sütéskor a zsír. Ez kb. 10-15 percig tartott, közben védőszemüveggel, meg rongyokkal megfogtam az öntőformával együtt és beledobtam egy fém födörbe. Aztán a reakció lassan enyhült és végül megállt. De egész délután szellőztettem a szobát a szúrós szag miatt.

P. I. írta:

A forgács beszerzéshez lenne egy ötletem. Szerezni kell egy darab alumínium lemezt, minél vastagabb annál jobb. Kell még egy fúrógép és egy legalább 10 mm átmérőjű fúró. Szorosan egymás mellé bele kell fúrni az alumíniumba és máris lesz egy csomó forgácsunk.

Sz. L. (Eger) írta:

Mindenekelőtt hálás köszönet ezért a honlapért! Én egy másik magyar oldalról bukkantam rá az orgonitra, aki csak árulta a terméket – mondhatom nagyon drágán! Most örülök, hogy megtaláltam ezt a oldalt, és elkezdhetem a saját gyártást. Beszereztem a hozzá szükséges anyagokat, előtte elolvasva a hozzászólásokat is. Látom, egyeseknek gondot jelent a fémforgács beszerzése. Ha nem ragaszkodtok az alumíniumhoz, akkor ha van a településen fém hulladékgyűjtő telep, akkor onnan korlátlan mennyiségben lehet beszerezni többféle fémforgácsot szép színekben.

KNP írta:

Köszönöm a sok információt, amit az oldalon találtam! Jó lenne minél nagyobb környezetet helyreállítani, mert óriási a különbség egy elkészült iCB után.

Kecskemét környéke lefedve.

Mariann írta:

Két adag orgonit készítésen vagyunk túl. A kristályokat tisztítás után közös meditációban töltöttük, fel, illetve kértük töltésüket. A kis fűzhető splittereket (hegyikristály, tejkvarc, lapis lazuri, ametisz, citrin) vegyesen egy kis rézdrótra fűztük (5-10 db/ muffin) végét egy pálcika segítségével spiráloztuk. Némelyikbe még szórtunk kristályokat. Üzenet cetlik és pelyvás tönköly került még bele. Sztem amit érzünk még hozzá tehetünk az arányok megtartásával. Ez egy rezonátor, felerősíti és sugározza a benne lévő energiát, ami több összetevőnél is összetett. Önmagában is érezhetően sugároz. Gyógyító energiák bevitelével gyógyító lesz. A tönköly számos gyógyító hatással rendelkezik, lsd. párnák. Érdemes kis muffinokat is készíteni, amit magunkkal vihetünk. A mienk a digitális mérőórákat felpörgette, elvettük onnan….
Köszönjük a jó készítési leírást, mert így bátran vágtunk neki, és nem csalatkoztunk.
Jót tesz, ha készítéskor mi magunk is pozitívak vagyunk, énekelünk, (közösen,) mint a fonóban …

K. Jné (Parádóhuta) írta:

Parádóhután lakom jelenleg, kb. 3 hónapja találtam rá az orgonit készítés csodájára. Olvastam egy könyvet, amelyben arról írtak, hogyan csökkentették
a szennyeződést egy amerikai nagyvárosban. Arról írtak, hogy Spurling nevű
személy készített tekercseket és ezzel hihetetlen módon megtisztította egy nagyváros levegőjét. Erre kerestem rá, amikor rátaláltam az orgonitra. Azóta
orgonit lázban égek. Sok pénzt költöttem kvarckristály és gyanta vásárlására,
de megérte. Hihetetlen gyönyörűségeket gyártottam azóta. A környezetemben
sok embert megajándékoztam orgonitokkal. Nemcsak gyönyörűek, de nagyon
hasznosnak bizonyultak eddig. A nyáron soha nem látott jégeső pusztított itt,
ahol most tartózkodunk, ekkor határoztam el az időjárás javítására és a vegyi
csíkok eltüntetésére szolgáló chembuster készítését. Készítettem egy hét csőből
a tetején hét kis piramisból álló chembustert. Ez csak annyit jelent, hogy a rézcsövek végét apró orgonit piramisokkal zártam le. A kertben “működik”.
Azóta nem volt semmiféle rendkívüli időjárás, sőt nagyon gyakran előfordul, hogy körben mindenütt szürke felhős az ég, a házunk fölött egy kerek tiszta kék égbolt látható, gyakran kimegyek és körbenézek, mert nem hiszek a szememnek, pedig igaz. Azóta rengeteg különös dolog történt, pl. eladtunk egy 6 éve eladatlan házat. Egy orgonittal megajándékozott családjában gyermekáldás várható, amelyet régóta vártak. Növények, keltek életre szinte a teljes kipusztulás legvégén. Sorra valósulnak meg régóta vágyott dolgok.
Eddig kb. 120 db-ot gyártottam. Mindig magamnál tartok néhányat. Még a különböző fájdalmakat is megszünteti a test különböző részein, nagyon sokrétű.
Olvastam a piezoelektromosságról, valamint a kristályok évezredek óta hirdetett
csodálatos gyógyító erejéről, és arról, hogyan függ össze mindez az orgonittal,
engem meggyőzött. Azóta kristálygyűjtő túrákra járok, tekercseket készítek és
tervezem, milyen csodákat fogok legközelebb készíteni. Csatolva küldöm az orgonitok képeit.

 

47 thoughts on “Visszajelzések

 1. Üdv!
  Kerestem sok oldalon de nem találtam meg a választ arra hogy ha beteszem a TB-t egy zárt dunsztosüvegbe vagy egy zárt műanyagüvegbe vagy egy kicsi fadobozba (ugyan az utóbbi idővel elrohad de lehet újat csinálni) akkor az leárnyékolja-e. Ez azért lenne érdekes mert a poliészter gyanta meg minden gyanta tudtommal (mint minden műanyag) idővel bomlik és földbe elásva ez így nem éppen a legjobb- főleg ha még a kertbe a növény mellé ássuk amit megeszünk -véleményem szerint. A másik pedig hogy tapasztalt- e bárki is fejfájást a közelébe mert azt tudom hogy a piramisokban túl lehet töltődni és ott fejfájás és orrvérzés a tünet és hogy itt létezik- e ilyen túltöltési jelenség ( “a jóból is megárt a sok” 😀 ). Amúgy eddigi tapasztalatom h a növények mellé téve azok még most télen is új hajtásokat meg leveleket hoznak egy virág teljesen megéledt ami már csak két éve egyre rosszabb állapotba került és már az ötödik újabb hajtásánál tart másfél hét alatt, semmi különöset nem tettem vele csak az orgonitot a közelébe raktam ami egyébként rézből készült, illetve még vasforgácsból csináltam attól is megeredt egy másik növény pedig szegényt rendszeresen elfelejtem öntözni.

  • Kedves Ádám,
   Köszönöm a kérdést és a visszajelzéseket a növényekről, és elnézést a kissé késői válaszért.
   Az orgonitot a fém árnyékolja le, üveg, fa, műanyag nem. A fémforgácsok korrodálódása ellen javasolt az orgonit bevonása egy vékony csak műgyanta réteggel.
   A dunsztosüveg bár üvegből van, le kell zárni valamivel, ha műanyag vagy fém teteje van, akkor ugyanott vagyunk. A fa elrohad.
   Őszintén szólva megevési célokra termesztett növényeknél ez nem lehet téma, mert nincs arról szó, hogy elássuk az orgonitot, és ott van azután érintetlenül örökké, vagy legalábbis amikor a szükséges adódó kertészeti munkálatok vannak, adódik alkalom arra, hogy az ember megnézze, milyen állapotban van az oda beásott orgonit. Mittudomén mikor felássuk a talajt, új növényt ültetünk be stb. Ha esetleg elkezd lebomlani az orgonit, észre lehet venni, és bevonni megint egy műgyanta-réteggel.
   Fejfáfásról még nem hallottam, pedig jó pár ismerősöm van, akik tetemes mennyiségben csinálnak orgonitot és vannak nagy mennyiségű orgonit közelében állandóan, beleértve magamat is.
   A növényekről szóló visszajelzést (is) fel fogom tenni az oldalra, nagyon szépen köszönöm.
   Üdvözlettel,
   Tímea

 2. Kedves Orgonit készítők!
  A kristályok, amelyeket használtok, tudattal rendelkező lények – vagy tartalmaznak ilyet.
  Amikor bezársz egy kristály, kérdezd meg előtte, mi a neve (fogd a bal kezedbe, és tedd fel a kérdést), majd ugyancsak kérdezd meg, mit szól hozzá, hogy bezárd. Tiltakozni, sikoltozni fog.
  Kérlek, próbáljátok ki, és hagyjátok abba az orgonit készítést. Használjatok élő kristályt, ezt is meg lehet tanulni számos helyen!
  Szeretettel jó szándékotokért
  Attila

  • Kedves Attila,
   Elnézést a késői válaszért, de egyszerűen nem jutottam ékezetes billenyűzetű géphez.
   Köszönöm a hozzászólást, azonban kérlek vedd figyelembe, hogy az orgonit már rengeteg embernek segített életük jobbá tételében, és én ezt a lehetőséget továbbra is biztosítani szeretném, még akkor is, ha szerinted a kristályok sikoltoznak. Egyébként a kristályokat valóban meg kell kérni, hogy jóhatású működésükkel a mi, a környezet, a világ javát szolgálják, és ezt a lelkiismeretes orgonitkészítő meg is teszi.
   Igazából nekünk fogalmunk sincs, hogy egy kristály mit érez. Amíg kőzetbe ágyazva létezett, addig jól érezte magát ott, pedig – a mi szempontunkból nézve – akkor is be volt zárva. Egyébként pedig nincs is olyan dolog, hogy “anyag”, hiszen minden energia.
   Üdvözlettel,
   Tímea

   • Zeffer Gábor! Szia Gábor véletlenül rátaláltam a csodálatos orgonitkészítésre.Csak annyit magamról, hogy a kastélyotokban laktunk 1949-es években és ott nyaraltatok édesanyáddal és két testvéreddel.Ravasz pusztának hívták.Ha nem zavarok Írjál légyszives az E-mail címemre.Nagyon érdekel a terméked és szeretnék vásárolni belőle,ha lehetséges.Nyugdíjas vagyok és adótanácsadó,könyvelek is. A telefonszámom:06/57-451-667, vagy 06-20/4713274.Lakcímem: 5137.Jászkisér, Bocskay u.39
    Várom a Válaszod, vagy Hívásod.
    Üdvözlettel: Törőcsik Mihályné :Rimóczi Rozália

   • Nem, ezért nem is tudom “leellenőrizni”, amit mondasz, és azért is írtam a múltkor, hogy igazából nekünk fogalmunk sincs (még ha azt állítod is, hogy Neked van :)). Nem tudom, számít-e Neked az ilyesmi, de az ösztöneim azt mondják, hogy az orgonitkészítés jó dolog, és én mindig hallgatok az ösztöneimre, a “belső hang”-ra. Sajnos még nagyon kevesen használják a belső iránytűjüket, inkább az agyukra hagyatkoznak, ami pedig sokszor nem az igazat, hanem a betanítottat hangoztatja. Aggodalmaddal kapcsolatban ismét hangsúlyozom, hogy a jó orgonitkészítő mindig szól egy pár jó szót ill. gondolatot a kristályokhoz, mielőtt felhasználja őket, és szeretettel és a szívében hálával készíti az orgonitokat (ezért például bosszús, ideges, haragos állapotban ne is foglalkozzunk ilyesféle alkotó munkával – az érzéseink akaratlanul is befolyásolhatják a terméket. Minden energia, a gondolataink is, ezért ügyeljünk a milyenségükre). Kristály nélkül sajnos nem orgonit az orgonit, ezért továbbra is hálásak vagyunk a kristályoknak, hogy jobbá teszik a világot.

 3. Kedves Tímea! Örömmel olvasom, hogy egyre többen készítenek M.o-on is orgonitot és ezt az Ön lapjának tudom be. Ha jól vettem ki valamelyik írásból, Ön nem is itthon él. E pár sorral szeretném megköszönni ezt az áldozatos tevékenységét, amit távolból is kifejt hazánkért, az itt élő emberekért! Minden jót kívánva Önnek, ismeretlenül is szeretettel üdvözlöm: Lívia (gyakorló orgonitkészítő:))

  • Köszönöm szépen a kedves sorokat, amikor csináltam az oldalt, még nem volt magyar nyelvű információ az orgonitról, mostanában azért már lehet valamennyit találni. Örülök, hogy sikerült orgonitot készíteni!

 4. Tisztelt mindenki!!
  Csináltam kb 25 db tb-t Mind fel lett töltve kb 2 hétig egyfolytában kint volt a szabadban.
  szétszórtam az egész házban valamint csináltam egy nagyot is ,azt pedig betettem az ágyunk alá.
  Tökéletesre sikerült mindegyik. amikor csináltam megkértem őket hogy segítsenek helyreállítani a környezetet.Nagyon jó kedvem volt közben hogy végre csinálhatom!!!!De sajnos semmi féle változást nem tapasztalok. Pedig már lassan 3 hete vannak a házban és mint mondtam az ágyba is raktam egy nagyot. Hát nem kelek fel pihentebben. Meg nyilván még nagyobb baromságokat álmodok.Csináltam egy icb-t is annyi különbséggel hogy zártszelvényből készült,alumíniumból.Az kint van az udvaron de még az állatok sem veszik észre. Pedig ők biztos hogy érzik az ilyen dolgokat…
  Nem tudom hogy ki mit érzett vagy látott de sajnos én semmit sem tapasztaltam…..
  De azért hiszek benne.

   • Kedves Gábor! Saját tapasztalatot írok. A szobámban voltak az orgonitok, beleértve 3 db gúlát is, mert kihelyezésig ott tároltam őket. Néhány hét elteltével éjszakánként 4 órákat aludtam csak és teljesen kipihent voltam másnap. Azért érdekes, mert magam legkésőbb este 9-kor bedőlök az ágyba és alszom reggel 5-6 óráig, majd bedöntök egy baromi erős kávét, hogy a következőt már éberebben tudjam meginni. Mivel szeretek aludni, kitettem az orgonitokat és láss csodát, alszom este 9-től reggel 6-ig és fáradtan kelek. Ezek után döntöttem úgy, hogy elég 4 óra alvás és utána éber nap, meghívtam őket ismét a szobámba. Üdv. Lívia

  • Gondolom a feltöltésen a kristályokat érted, csak azért térek ki rá, mert nem mindenki tudja automatikusan az ilyesmit. Az élénkebb álomaktivitás valóban gyakori észrevétel, beleértve magamat is 🙂 Én mindig élvezem, hogy éppen milyen “kalandokban” van részem, némelyik sztori tényleg olyan, mintha egy jó kalandfilmet néztem volna meg a moziban. Ha nem tetszik az álom-vonatkozás, tedd távolabb az ágyadtól az orgonito(ka)t. Vagy ne tegyél a hálószobába egyáltalán. A többi dologgal kapcsolatban, hogy nem észleltél különösebb változást, ha nincs különösebb problémád illetve a környezet eleve viszonylag jó, akkor nem fogsz tapasztalni egetverő dolgokat. Az orgonit csupán helyreállítja az egyensúlyt, ha eleve jó, akkor nincs mit helyreállítani. Az állatokkal kapcsolatban, ha például azelőtt alig volt kint pár madár, most meg összevissza csicseregnek, egyfolytában, akkor az jó visszajelzés, hogy a harmónia helyreállt. Ezt én is és anyukám is megtapasztalhattuk, sőt oda akartak fészkelni mindenáron a kertbe 🙂 Hát csak okosan.

 5. Michael Gienger: A kristályok karbantartása c. könyvében olvastam, hogy a napközbeni erős ibolyántúli sugárzás kiüríti a köveket. Feltölteni napfelkeltekor, vagy naplementekor, kb annyi időn át, ameddig szabad szemmel a Napba lehet nézni.Nem tudom, hiba volt-e, de magam is elkövettem, hogy 2 hétig kint hagytam a szabadban a kristályokat.Ha Gienger megállapítása helyes, akkor a kristályok folyamatosan töltődtek és ürültek. Kérdés, hogy felhasználás előtt melyik stádiumban voltak, amit persze nem tudhatunk. Több alkalommal készítettem orgonitot, én úgy érzem erősen harmonizálja a környezetet. Sőt van egy kis méretű chembusterem is, két éve felállítva a kertben. Azok a brutális viharok, melyek régebben rendszeresek voltak, elkerülnek minket azóta.

  • Nagyszerű! Örülök a jó eredményeknek! A kristályokkal kapcsolatban, én bevallom soha nem töltöm őket kint, hanem azokkal a piramis-korongokkal, amiknek a képét is felraktam az oldalra, a kék meg a piros közé kell betenni őket, és ott tartani. Nem tudom, kaphatók-e még, Csapó György feltaláló árulta, amikor vettem pár éve. Most megnéztem, energiaspirál néven lehet keresni: http://inventor.hu/vgen/vgen2/csapo/csapo.htm
   Ha esetleg valakit érdekel. Biztos más feltöltő eszközök ill, módszerek is vannak. Ezenkívül mielőtt felhasználom a kristályokat, mindig szólok egy pár jó szót hozzájuk, kérve őket, hogy optimalizálják és javítsák a környezetet stb. Az orgonitjaim jól működnek, energialátó személy is igazolta ezt, úgyhogy valszeg jól csinálom 🙂

 6. Kedves Tímea! Az energiaspirálnak elég húzós az ára sajnos. Nem tudni, hogy forgalmazzák-e, mert nyilván valakinek útjában állt. Megbírságolták a feltalálót is, a forgalmazót is meglehetősen horror összeggel. Persze megjelentek a magukat tévedhetetlennek hívő kommentelők is, az a kategória, aki csak az orráig lát el a világból és ami azon túl van, arról bizonygatják, hogy nem is létezik. Távolabbi család használja a spirált évek óta és pozitívan nyilatkoznak a hatásáról.

  • Hát ez szomorú, ha ellehetetlenítették, én voltam nála régen csontkovácsoláson is. Most beírtam a keresőbe, hogy energiaspirál és Csapó György, és találtam több webshopot is, ahol kosárba tehető (nem akarok venni, ezért nem kíséreltem meg a tényleges vásárlást). Több pozitív visszajelzést is olvashattam az oldalon előző vásárlóktól, akiknek az energiaspirál segített a mindenféle egészségügyi problémáin. Más ilyen hasonló ill. feltöltő, harmonizáló eszközök is vannak biztos, csak azért említettem ezt, mert nekem ez van.

 7. Még egy gondolat.(betudva, hogy nem vagyok tévedhetetlen). Ha kint hagyjuk a kristályokat 24 órán át töltődni (pl teliholdkor) és kora reggel készítjük az orgonitot, akkor elvileg feltöltött állapotban kell lenniük a kristályoknak.

 8. Én most “leszereltem” a “Kecskemét környéki” iCB-t, amit készítettem (egyszerűen elvágtam az orgonit felett 5cm-el a 6 darab szénacél csövet).
  Én úgy tapasztalom hogy a környezetet tényleg kellemesen nyugodtabbá teszi, szerintem erre mondják mások hogy helyreállítja a természetet, de ez nem biztos hogy természetes hatás. Észre vettem a környezeten, hogy szépülő a táj, a madarak vidáman énekelnek, stb… de idővel az ember számára ez túlságosan sok, legalábbis én így érzem, egy határon túl “bénítja” már az emberi testet. Ahhoz tudnám hasonlítani, mint amikor a béka alatt elkezdik melegíteni a vizet, egy idő után már forró, de mégis “kellemesnek” érzi, nem ugrik ki belőle.
  A másik dolog amit észrevettem, hogy olyanná teszi a tágabb környezetét, mint amilyen a szűkebb környezete. Ha nedves nyirkos helyre teszed, akkor a tágabb környezet is nedves és párás lesz.

  Szóval ezért azt kérem hogy óvatosan és odafigyeléssel használjátok ha már megcsináltátok vagy megcsináljátok, mert a tágabb környezetben mások is élnek! Köszönöm!

  • Még nem olvastam/hallottam ilyen meglátást eddig, sajnálom, ha Neked nem vált be… Én is úgy gondolom, hogy az orgonit helyreállítja a környezet természetes egyensúlyát, és ha nincs mit helyreállítani, akkor a használó nem fog különösebb egetverő dolgokat tapasztalni. Sztem inkább legyen (esetleg túl) jó, mint rossz. Az esetedben, hogy a szűkebb környezet tulajdonságait kiterjeszti a tágabb környezetre – nem tudok hozzászólni, mint említettem, ilyenről még nem hallottam. Ha esetleg bővebben érdekel az orgonit működésének mechanizmusa, és tudsz angolul, Dan ismerősöm oldalán van egy részletes technikai ismertetés, bocsi angolul van csak, majd talán valamikor, ha időmilliomos leszek, lefordítom 🙂 http://baligifter.org/blog/uncategorized/how-orgonite-works

 9. Kedves Tímea! Érdekes dolgot tapasztaltunk, amit nem tudok hova tenni, de hátha Te tudsz rá választ. Ingával bemérte az orgonitokat egy ismerős. találtunk pár db-ot, melyeknél az inga nem jobbra, hanem balra kezdett forogni. Bár tudom, hogy Te nem ingázol, esetleg mégis tudsz valami magyarázatot rá? Válaszodat megköszönve szép napokat kívánok: Lívia

  • Mi volt a kérdés? Tudomásom szerint az ingázásnál az ember feltesz egy egyértelmű kérdést, amire az inga igen vagy nem választ ad. Esetleg nem volt jól feltéve a kérdés? Ha furcsa választ kaptunk, én feltenném ugyanazt a kérdést valamilyen más formában, pl. izomtesztelési ill. kineziológiai módszerrel kérdezve, hiszen a kollektív tudattalanban a válasz mindig megvan.

   • Szerintem a forgásirány eltérése több ok miatt lehetséges: milyen módon, milyen gondolatokkal készítették az orgonitot, fel volt-e pozitívan töltve, milyen kérdést feltéve tesztelték. Meg lehet próbálni a balirányú forgásúak alá és fölérakott jobbossal átprogramozni.

 10. Kedves Tímea és Veronika! Köszönöm szépen a válaszokat! A kérdés azonos módon lett feltéve az összesnek. Érdekes jelenség volt, nem tapasztaltunk még ilyent. Próbálkozunk a két orgonit közé helyezéssel, bár csak intuícióra hagyatkozhatunk jelen esetben, hiszen bizonyíték nincs arra, hogy a balra forgató orgonitok ne működnének megfelelő hatásfokkal.

 11. Nálam két év tapasztalata a következő: pontosan 132db orgonit legyártva, 44db vásárolva különböző helyekről.. Ebben van medál, muffin, piramis, 40cm-es CB, HHG. harmonizátor stb. Mindenféle kvarckristályból, tisztán és keverve más ásványokkal, kövekkel. Napon, holdfénynél, ametiszten, piramisban, reikivel töltve… Nos. Keletkezett több mint 300 oldal dokumentáció, fotókkal alátámasztva. A kisérletekben több személy is részt vett, más más helyszíneken. A megfigyelések kiterjedtek lakáson belülre, kívülre, vízpartra, erdőbe. Fókuszálva lettek emberekre, állatokra, növényekre, természeti jelenségekre.

  Ezekből számomra kiderült, hogy placebó hatása van. Egy, azaz egyetlen egy orgonit sem tudott vázában hervadozó növényt életre felélénkíteni (79 fotóval alátámasztva). Egészséget befolyásoló hatást nem tudott bizonyítani (több mint 60 megfigyelés dokumenálva). Az állatokat nem hozta lázba, közömbösen viselkedtek. Kertbe kihelyezett 20db orgonit semmivel sem produkált komolyabb (de még enyhébb) hatást mint a referencia ágyás (fotókkal+doksikkal alátámasztva). Az időjárásra gyakorolt hatása totálisan zéró, a felhők akkor is képződtek, ha nem volt ott az orgonit. Több mint 100 orgonittal volt lefedve egy közel 10 hektáros terület, és nem egyszer fordult elő vihar, sőt jégeső is. A kondenzcsíkok is ugyanúgy ott éktelenkedtek az égen.

  Ahogy már írtam, volt saját gyártmány, magyaroszági, külföldi. Voltak benne szuper erősnek írt extra orgonitok, különleges öntési technikával készült programozott piramisok. Az elektroszmogra nem volt hatása, ez dokumentálva is lett. Egy Gigahertz Solutions NFA 1000 alacsonyfrekis elektroszmog mérővel és egy Gigahertz Solutions MK 30 NF+HF mérővel tesztelve. Eredmény: nem volt érzékelhető változás.

  Ezek után már nekem bárki írhat bármit, az egész orgonit csak egy jól felfuttatot biznisz, a hatása kizárólag PLACEBÓ. Kár érte, de ez van.

  • Az elme hatalma valóban határtalan, de azt azért irreális feltételezésnek tartom, hogy az orgonitról feljegyzett és tapasztalt eddigi tetemes jó hatást csakis a használók elméje produkálta volna. Szép lenne, ha valóban képesek lennénk ilyesmire! Főleg az átlagember. Személyes példámat felhozva, a mobiltelefonomat képtelen voltam a zsebemben tartani orgonit nélkül, kifejezetten zavart, orgonittal viszont el is felejtem, hogy a zsebemben van. Sajnos még nem vagyok olyan spirituális szinten, hogy csupán az elmémmel és pozitív gondolkodással képes legyek erre 🙂 Szóval egyszerűen túl sok ellenpélda van, ami az orgonit mellett szól, és most komolyan, ha valami nem működne, nem tudott volna ennyire elterjedni. Még a legjobb propaganda hatására sem. Arra pedig, hogy “az egész orgonit csak egy jól felfuttatot biznisz” – mégis kinek lenne az érdeke, hiszen orgonitot bárki olcsón és viszonylag könnyen készíthet, az más kérdés, hogy valóban sokan árulnak mindenféle köves meg spirálos stb. felcicomázott remekműveket szép áron, de az más dolog, az alapvető egyszerű orgonit olcsó és nehéz lenne forgalmazásából meggazdagodni.
   Ha az oldalammal akár egy újabb ember életét is jobbá tehetem, már megérte, hogy feltettem. Amíg rajtam múlik, az orgonit ezután is kifejtheti jó hatását.

 12. Kedves Gábor! Megköszönve Tímea tökéletes hozzászólását, más irányból közelítem a témát. Vajon mi lehet az oka annak, hogy minden értelmes, orgonittal kapcsolatos infó lekerült az internetről, – gondolok itt az angol nyelven megjelent videókra, írásokra? Mi lehet az oka annak, hogy az áramszolgáltatók áramlopásnak minősítik az orgonit mérőn való elhelyezését? Saját részünkre készítjük az orgonitokat, naponta megtapasztalva pozitív hatását, pl mobiltelefonon, amint fent írta Tímea. Továbbá növényeken, melyek igazán nem vádolhatók azzal, hogy placebó hatást éreznének. Köszönjük hozzászólását , mi változatlanul gyártani és szórni fogjuk az orgonitokat. Már csak azt nem értem, hogy ha ennyi rossz tapasztalatot, illetve semmilyen pozitív tapasztalatot nem szerzett, akkor miért ölt bele ilyen sok időt, fáradságot, anyagiakat?
  .

 13. Sziasztok. Én most nemrég pár hete tudtam meg hogy létezik ez az orgonit. Alaposan át olvastam ezt az oldalt minden kommentel együtt meg más oldalakat is. Minimális a negatív visszajelzés szinte alig páran. Legalábbis én így szűrtem le. Rendeltem, egy Egely vitalitás mérő műszert, és avval fogom, letesztelni az Orgonit rám gyakorolt hatásait, vitalitás téren. Nálam, nagyon nagyon magas a káros sugárzás. Évek óta nagyon rosszul alszom, emiatt és folyton fáradékony vagyok sajnos. Remélem jól sikerülnek. Betudok majd többféle fém forgácsot is szerezni. pl. alumínium, réz, bronz, vas. Hegyi kristályom is van rengeteg. A kristályok tisztítására Himalája sót fogok használni, majd kirakom pár napra hátra a kertbe. Esetleg egy kérdésem lenne majd a gyanta massza összekeverésével kapcsolatban. Hogy javasoljátok? Úgy a jobb ha először a fém forgácsokat rakom bele az öntő formába majd a gyanta alapos keverése után szépen el egyengetem hogy a levegő kitudjon jönni, vagy előre bele keverve minden hozzávalót és aztán öntsem bele az öntő formába? A katalizátor, mennyi idő után kezd el hatni ? Vagyis kb. mennyi időm, van arra hogy bohóckodjak vele ? Nekem, nem az esztétika számít hanem a hatékonyság. Ha esetleg valaki tud választ akkor előre köszönöm. 🙂

 14. Kedves Zoltán! A műgyanta kötésideje függ a munkaterület hőmérsékletétől és a katalizátor mennyiségétől. Több katalizátor gyorsabb kötést eredményez. Én a helyedben ezt kikísérletezném, mert kezdő koromban jártam úgy, hogy már a keverőedényben annyira besűrűsödött a gyanta, hogy nem tudtam felhasználni. Idő temérdek van, kezdetekben várd ki azt a 24 órát, míg megköt a gyanta, későbbi munkáid során apránként növelheted a katalizátor mennyiségét a gyorsabb kötés érdekében. Ne dolgozz zárt helyen vele, mert rettentő kellemetlen és egészségtelen a kipárolgása! Ha kellően apró szemcsés forgácsod van, akkor bekeverheted a fémet a katalizátorba, öntheted úgy. Én szilikon sablonban készítem, először beöntök egy igen vékony réteget műgyantából, ha ez megkötött részben, akkor kezdem a forgácsokat, kristályokat beletenni, fokozatosan öntöm fel gyantával és egy vékony eszközzel (akár hurkapálca) kevergetem, piszkálom, hogy a gyanta mindenhol körbevegye a fémet és kristályt.
  A Himalája sós tisztítást nem ismerem, de Gienger: A kristályok karbantartása c. könyvében azt olvastam, hogy a kristályt csak rövid időre szabad kitenni napra vagy teliholdsütésre, hosszabb idő után lemerül, tehát a napokig tartó töltés minden valószínűség szerint eredménytelen lesz. Újabb infom szerint a felkelő napsütésbe kell tenni, annyi időre, amíg magad bele tudsz nézni a Napba, de ezzel kapcsolatban örülnék, ha Timea is megosztaná azinformációit, bár tudjuk, hogy ő más módon tölti fel a kristályait. Érdemes utánaolvasni az oldalon!
  Egely kereket mi is használunk. Azonban legyél tisztában azzal, hogy ha a szervezeted nem kapja meg a szükséges üzemanyagot (vitaminok, nyomelemek, ásványi anyagok), akkor az orgonit sem tud veled csodákat tenni! Az autó sem megy vízzel, annak is megfelelő üzemanyag kell! Tehát, ha pótolod a szervezetedből hiányzó anyagokat, akkor az orgonit rá fog segíteni a jó közérzeted eléréséhez. Remélem, tudtam segíteni! Üdv: Lívia!

  • Valóban érdemes megemíteni az egészséges életmód fontosságát, hiszen az orgonit, bár csodálatosan kompenzálja az adódó káros sugárhatásokat, testünk-lelkünk karbantartását nem végzi el helyettünk. A három testi-lelki aspektus, aminek mindig jó gondját kell viselnünk: 1. egészséges táplálkozás, 2. valamiféle rendszeres testedzés ill. torna, és 3. valamiféle rendszeres meditációs gyakorlat. Ezek közül bármelyik elhanyagolása előbb-utóbb zavart okoz a rendszerben. Sajnos többször is tapasztalhattam ezt, hiába ügyel az ember pl. az egészséges táplálkozásra, ha nem végez valamilyen rendszeres testedzést és csinál rendszeresen valamilyen meditációt, az valamikor megbosszulja magát. De rendszeres testedzés és meditáció mellett se lehetünk egészségesek, ha közben állandóan szemetet eszünk. A lelki-szellemi egészség megtartásához pedig valamilyen meditációs gyakorlat szükséges. Tehát mind a három terület fontos.

 15. Megjött az Egely műszerem. Érdekes amit csinál. a testemtől 1 méteres sugárban ide oda forog folyamatosan. Ha távolabb van, akkor ha felé tartom a tenyerem akkor jobban mocorog. 🙂

 16. Kedves Anikó! Sok hasznos tudnivaló van ezen a lapon, érdemes végigolvasni, akár többször is.
  Úgy emlékszem, -bár én nem színezek-hogy a gyanta színezésről is van fent tudnivaló

 17. Kedves Tímea! Ha már itt vagyok, akkor én is kérdeznék. A kristályokat, hogyan helyezi el töltésre az energiaspirálban? Csak középen, vagy a kis piramisok közt is? Melyik szín van alul, vagy ennek nincs jelentősége? Összecsukja a kristályokon a két spirált? Köszönöm szépen a választ! Tartalmas, szép napokat kívánok: Lívia

  • A kék van alul (amiben a mágnesek vannak), és nálunk mindig egy vizeskancsó van középen, de csak azért, mert az tartja a felső pirosat. A tölteni való dolgokat találomra a maradék üres helyekre szoktam tenni. Nem hiszem, hogy van jelentősége, hogy konkrétan hova helyezi az ember a dolgokat a két lemez között, vagy legalábbis a használati utasítások között nem volt ilyesmi.

 18. Néhány éve Kondoroson éltem egy tanyán, kb. 1.5 km.-re a falutól. Abban az időben készítettem pár orgonitot és a kertben is volt pár darab elhelyezve. az orgonitok közelében sokkal hamarabb indult be a növények fejlődése, látványos különbség volt. Volt olyan is hogy gyönyörű napos időnk volt aznap mikor a tévét nézve láttuk a híradóban amint kis falunkban akkora felhőszakadás volt, hogy szivattyúzni kellett a vizet sok helyről. Mi ebből semmit nem vettünk észre a tanyánkon, csak láttuk a felhőket amik szépen kikerültek minket. Hogy ez most köszönhető e az orgonitoknak, azt nem tudom de pl sosem látott madarak is megjelentek néha a közelünkben és barackfánk akkora termést hozott, hogy csodájára jártak. Messziről a fa nem zöld volt hanem barackszín. Jelenleg külföldön élek és a napokban újból készítettem orgonitot. A lábam nagyon fájt éjjel, aludni sem tudtam. Gondoltam ráteszem az orgonitomat. A hatás szinte azonnali volt, Vittem magammal a fürdővizembe is betettem. Mivel itt nem tudom hogyan jussak forgácshoz, mosogatásnál használható drót dörzsit vágtam bele. a színezést ételfestékkel csináltam.

  • Nagyszerű! Mindig szívderítő a különféle pozitív visszajelzéseket olvasni, és ezek másoknak is késztetést adhatnak az orgonit kipróbálására.

 19. Hello! Èn is hozzàfogtam az orgonit kèszitèshez. Jópàr darabot csinàltam, a szilfek megjelentek a hàzunk felett, vagy eddig is voltak csak nem tudtam, hogy azok szilfek. Van egy 18 hónapos babànk a szobàba több nagyobb orgonitot is tettem a baba nagyon nyugtalan lett, pàrat kihoztam a szobàból, ès a baba nyugodtab lett. 2hètig tartottam èrett banànt az ablakban orgonitokkal körülvève, a banàn szàradni kezdet a hèlya teljesen fekete lett, a belseje nem rohadt meg, ès igazi intenziv banàn ize lett. Szerintem az orgonit müködik, bàr nèha kèpzelgèsnek gondolom, ha valakinek van tapasztalata gyógyitó hatàsokról törtènetèt szivesen elolvasnàm. Üdv. Vali.

  • Most hirtelen nem jut eszembe konkrét gyógyulásos eset, de pl. pont az előző hozzászólásban az illető a lábfájásának megszüntetéséről számolt be. Köszi az érdekes banán-kísérlet beszámolót.

 20. Hello! Szivesen beszèlgetnék a facebook-on orgonit kèszitökkel, de nem talàlok magyar kèszitöket. Nagyon èrdekelnènek màs tapasztalatai. Üdv Vali

  • Hm, nem ismerek magyar nyelvű orgonitos fórumot, nekem pedig nincs energiám egy fórum kezelésére. Talán valaki csinál valamikor ilyesmit…

 21. Kedves Timea! Az elmúlt esztendőkben sajnos nem volt időm orgonitokat készíteni, ám a közeljövőben több időm szabadul fel, így már a gyanta várja a bevetést. Azt szeretném tudni, hogy borostyán használható-e fel orgonithoz, illetve, van-e valami jelentősége, haszna, ha azt is teszek bele? Köszönöm a választ: Lívia

  • Kedves Lívia, még nem hallottam a borostyán használatáról, de egyik orgonitos ismerősöm szerint, aki ingázik, az inga szerint a borostyán semleges hatású, tehát legfeljebb külső dekorációként lehetne használni, ha valaki mindenáron akarja. És természetesen a kvarcot nem helyettesíti. Én nem foglalkoznék vele.

   • Kedves Tímea! Köszönöm szépen a gyors és kimerítő válaszodat. Nem kvarc helyettesítésre gondoltam, azért merült fel bennem, mert hagyatékban kaptam egy csomó láncot, borostyán köves gyürüt, amit ma már nem használ senki. Maradnak a dobozukban. :)Nem foglalkozom velük. 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s