iCB

Indukciós cloudbuster (felhőűző) készítése

A felhőűző (CB) eltávolítja a permetezett chemtraileket és visszaállítja az ég egészséges állapotát. Optimális esetben a CB-t kint állítsuk fel valahol a szabadban. Ha erre semmiképp nincs mód, akkor bent is lehet, de bizonyosodjunk meg arról, hogy a CB fölött az épület teteje nem fémből van. Tehát a cserép, műanyag, fa tető esetében a CB bent is felállítható.

Az indukciós CB-t Virgil Grenier fejlesztette ki Reich és Lakhovsky kutatásai és Croft alapmodellje alapján. Az első felhőűző-prototípusokat Wilhelm Reich készítette, azóta az eredeti nagy méret és jelentős kivitelezési költségekhez képest a technika sokat fejlődött, és az itt ismertetett új korszerű modell jóval kisebb, viszonylag egyszerűen elkészíthető és gazdaságosan kivitelezhető, viszont van legalább annyira jó, mint a régi és csak drágán előállítható Croft modellek, sőt bizonyos értelemben még jobb is annál, mert hatásosabb, és barátságosabb légkört teremt, mint a régi Croft modell.

Az alábbi leírást gifter ismerősöm, Dan bocsátotta a rendelkezésemre, a fordítás alapjául szolgáló angol változat megtekinthető itt. Dan elképesztő munkát végzett lakhelyén, Bali szigetén, több mint 8000 TB-t helyezett el a szigeten és körülötte a tengerben, az arrafelé nap mint nap látható szilfek és pompás természetes felhők a természetesen kék égen valószínűleg páratlanok a világon. Dan kizárólag TB-ket használt, ezenkívül jónéhány CB is van a szigeten, ebből is látható, hogy nem szükséges más komplikált és drága ketyere, amit orgonit-árusok próbálnak eladni az embereknek. Az egyszerű orgonit tökéletesen megfelel az energia feljavítására.

Az alábbi leírás feltételezi, hogy a készítő tisztában van az alapvető orgonitkészítéssel, és biztonsággal tud orgonitet csinálni, ezért semmiképp nem javaslom, hogy valaki nulla tapasztalattal rögtön nekiálljon a CB-készítésnek. Ha még életünkben sosem csináltunk orgonitet, öntsünk egy párszor egyszerű TB-ket, mint ahogy azt a főoldalon ismertetem, ha ezeket már sikeresen tudjuk készíteni, meg lehet próbálkozni a CB-vel.

Az alábbi iCB valójában egy nagyméretű TB, amibe fémcsövek vannak beleöntve, és a fémcsövek orgonitban lévő része szigetelve van, így az energiaátvitel indukció formájában történik (az orgonit-keverék nem érintkezik közvetlenül a fémcsövekkel, ezt szigetelőszalaggal érjük el – a fémcsövek orgonitban lévő része szorosan és szivárgásmentesen körbe van ragasztva szigetelőszalaggal).

Az orgonit-alap a szokásos polieszter gyanta és fémforgács keverék, azonban a CB esetén sok kisebb kvarcdarabot oszlatunk el egyenletesen mindenfelé a keverékben. Ebbe kerülnek a fémcsövek, amelyeknek az alsó, orgonitba belemenő végét szorosan körberagasztjuk szigetelőszalaggal. A szigetelt rész legyen kicsit magasabb szintű, mint ameddig a csövek az orgonit-alapban vannak.

Ez az új modell csupán 2 kg orgonitet használ, és fél inch (=1,27 cm) átmérőjű vékony alumíniumcsövekkel a világ leggazdaságosabban elkészíthető CB-je.

Hozzávalók:

 • kör alapú műanyag forma (kisebb műanyag vödörféle jó), kb. 15 cm átmérőjű és 12 cm magas
 • TB-készítéshez használatos átlagos fémforgács, amennyi a formát megtölti
 • kb. negyed kiló durva kvarckristály-töredék
 • 2 kg polieszter gyanta és hozzávaló katalizátor
 • 6 db 2 méter hosszú alumíniumcső, kb. fél inch (1,27 cm) átmérőjűek
 • kisebb darab 3mm vastag furnér- vagy hasonló anyagú lemez az alsó köztartónak
 • és valami strapabíróbb változat a felső köztartónak (itt vastagabb merev gumialátétet használtunk)
 • szigetelőszalag

Összeállítás ill. készítés

Elővesszük a műanyag formát:

Elkészítjük az alsó köztartót. Az alsó köztartó a csövek tartására szolgál, miközben az orgonit-alapot öntjük. Igényes kivitel nem szükséges, mivel végsősoron úgyis orgonittal lesz körbeöntve. Először kijelöljük a kivágandó részeket:

Majd kivagdossuk a lyukakat:

Az alsó köztartó kényelmesen illeszkedjen a formába, és a lyukakat úgy igazítsuk, hogy kb. 1 cm távolság legyen a lyuk széle és az öntőforma belső oldala között.

Felső köztartó:

A felső köztartó arra szolgál, hogy vízszintesen megtartsa a csöveket, és mivel szabadon van, ajánlatos olyan módon kivitelezni, hogy hosszútávon ellenálljon az időjárás viszontagságainak.

Előkészítjük a 6 csövet:

Szorosan ragasszuk körbe a csövek végét és oldalát szigetelőszalaggal, hogy még véletlenül se szivárogjon bele a csövekbe a műgyantából, illetve hogy semmiképpen se érintkezzen az orgonit-keverék közvetlenül a csövekkel. Ez az indukciós mechanizmus lényege, ezért erre nagyon-nagyon ügyeljünk, minden egyes cső végén és az oldalán! Kb. 15 cm magasan vonjuk be a csöveket szigetelőszalaggal (hogy a szigetelőszalaggal bevont rész magasabb legyen, mint az orgonit szintje). Ha a szigetelőszalag esetleg túl merev, és nehezen illeszkedik pontosan a csövek végére, oda használjunk valami puhább ragasztószalagot, majd erre kerüljön a szigetelőszalag. A lényeg, hogy ne maradjon rés.

Rendezzük el a csöveket az alsó köztartóban:

Majd a csövek másik végére húzzuk rá a felső köztartót:

Öntsünk kb. 1 cm magas orgonitet a formába (műgyanta, fémforgács és kvarcdarabok):

Amikor megszilárdult, belehelyezzük középre a köztartókkal összeállított csöveket:

Stabilizáljuk az összeállítást pl. széktámlához rögzítve, és a képen látható módon biztosítsuk, hogy a csövek valóban függőlegesek:

Most folytassuk az orgonitöntést:

Megtöltjük a formát a fémforgács, műgyanta és kvarckristályok keverékével, ezt lehet részletekben csinálni, a kvarcdarabokat egyenletesen osszuk el, hogy a masszában mindenhol legyen:

Ha a műgyanta megszilárdult, húzzuk le a műanyag öntőformát és máris bevetésre kész az iCB. Állítsuk fel kint valahol, és hamarosan gyönyörködhetünk a szép természetes felhőkben, kék égben és pompás szilfekben. Kinti használat esetében ajánlatos a csövek felső végére valamilyen műanyag kupakfélét tenni, vagy beragasztani szigetelőszalaggal, hogy ne essen bele az eső. Ez különösen télen lényeges, mert a csövekben meggyűlő víz megfagyva szétrepesztheti az alapzatot.

2 thoughts on “iCB

 1. Kedves Segítőnk!
  A 2 m hosszú csövek átmérője külső vagy belső méret? A cső falvastagsága mennyi? Vagy nincs jelentősége? Köszönöm a választ! Üdvözlettel: Lívia

  • Bocsi, most vettem észre a másik kérdést.
   A csővastagság ill. átmérő körülbelüli méret, olyat használjunk, amit sikerül beszerezni. Nem kőbe vésett értékek.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s