Magamról

2009 decemberében hallottam először az orgonitról. Akkor már pár éve olvastam rendszeresen az amerikai mercola egészséges életmódról szóló, világszerte milliók által olvasott oldal cikkeit, és az egyik, mobiltelefonok káros hatásait tárgyaló írás alatt, az olvasók hozzászólásai között említette meg valaki a német származású Georg Ritschl által vezetett Orgonise Africa környezetjavító akcióit. Ez felkeltette az érdeklődésemet, és utánanéztem, hogy mi is az az orgonit. Néhány hónap múlva öntöttem először saját magam orgonitet, és csinálok azóta is rendszeresen. Az orgonit nagyon sokrétűen használható életkörülményeink javítására és viszonylag egyszerűen készíthető bárki által otthon a hátsó udvarban.

Ezeken az oldalakon megtalálhatók a szükséges alapvető tudnivalók az orgonitról, készítéséről és felhasználási lehetőségeiről. Kifinomult művészi darabok készítésével eleve nem foglalkozom, hiszen az egyszerű orgonit tökéletesen megfelel az energiajavítási célokra, és a Magyarországon kialakult jelenlegi siralmas helyzetben, ahol az időjárásmanipulálók és chemtrail-permetezők kedvükre garázdálkodhatnak, épp az a cél, hogy országszerte minél több orgonit kerüljön elhelyezésre, Magyarországon is széles körben beinduljon az orgonitkészítés, és sikerüljön a térség leromlott állapotát feljavítani.

Kérdéseket a “Szólj hozzá” mezőben lehet feltenni, szabadidőmben amint lehet, megválaszolom őket, és a közérdekű témákat a GY.I.K. lapon is közzéteszem.

Az oldalaimon látható képek (az iCB lapon láthatók kivételével) mind saját felvételeim.

Testvér oldalaink kicsit más témákban a Tulipánfa, angol nyelven pedig a Futurmajic.

folyó pompázatos szilffel és kis chemtraillel

25 thoughts on “Magamról

 1. Kedves Tímea!
  Nem vélemény, hanem kérés! Szeretném kérni, hogy hozzon össze az egri orgonitkészítővel! piramist szeretnénk készíteni, ám nem tudok formához hozzájutni. Tőle szeretném megtudni, hogy milyen sablont használt, illetve, ha ez saját készítésű, akkor készítene nekem is 1 db-ot térítés ellenében! Köszönöm a segítséget! Üdvözlöm: Lívia

 2. Kedves Lívia!
  Én vagyok az egri orgonitkészítő és a piramis formát az művészboltban vettem, gyertyaöntőforma néven lehet kapni, pár száz forintért. Nem “igazi” piramis forma, egy kicsit csúcsosabb, nem ugyanolyan az energetikája, de azért nagyon jó.

  Szép Napot!

  CsG

  • Kedves Gergely!
   Köszönöm szépen a gyors válaszát! Keresni fogok, egyúttal töröm a fejem, hogyan, miből lehetne arányaiban is piramis alakú formát készíteni. Ha sikerült, jelentkezem!
   Üdvözlettel:
   Lívia

 3. Kedves Gergely!
  A neten nézelődtem forma után. Sajnos az a műanyag gyertyaforma, mely nemrégiben még pár száz Ft volt, most 3000 Ft felett van. Érdeklődtem anyagok iránt is és jelen pillanatban ott tartok, hogy egy üveges kft-nél készíttetek üvegből egy piramis sablont. Arra gondoltam, hogy a megadott méretek alapján egy vastagabb síküvegből ki tudják vágni és remélhetőleg van olyan ragasztójuk, amivel összeragasztják az oldalait. A piramis arányai a netről: 15,7 alapméret aránylik a 14,94-es oldalmérethez. Nehéz lesz ilyen pontossággal vágni, de jobban megközelíti a piramist, mint a készen kapható sablon. Az üvegtől nem kell félni, mivel a belekerülő anyag hideg és lassan melegszik fel, ezt az üveg bírni fogja. Remélhetőleg a ragasztó is olyan, melynek a hőtágulási tényezője azonos az üvegével és nem pattan el a ragasztás néhány öntés után..Gipszből készítem hozzá a tartóját, amiben precízen meg tud állni a piramis az öntéshez. Ez a tervem, de a megvalósításhoz időre van szükségem,.:) Addig is készülnek hamarosan az újabb muffinok.

  Sok sikert kívánok a további munkákhoz!
  Lívia

  • Hát ha már csináltat az ember, akkor fémből kellene, vagy műanyagból – szilikon lenne a legjobb sztem. Az üveg nagyon rizikós, hogy elpattan/letörik belőle egy darab előbb-utóbb, amikor az ember ki akarja venni belőle a kész orgonitot.

   • Szilikonból meg lehetne csinálni (OXAM S1), de ahhoz először kell egy piramist készíteni “negatív”-nak és arra a szilikont, majd mindezt a piramis teljes magasságáig egy gipszágyba, ami az öntésnél megtartja a formát. Kb 2,5-3 mm-es üveg nem pattan el.Ha netán bele is tapadna , létezik leválasztó spray, akár egyszerű szilikon spray, ami megakadályozza a tapadást és kicsúsztatható belőle. Sztem egy kis üvegdarabon ki lehet próbálni, ráfolyatni némi műgyantát és megnézni, hogy viselkedik kötés után. Nincs ismeretem fémformáról, hogy az vajon mit vált ki az orgonitból. Ha fém alá nem célszerű tenni, öntésre jó lehet vajon? Van külföldi tapasztalat erre? Fémformát egy lakatos meg tudná csinálni, de nincs a közelemben lakatos, csak üveges. 🙂 Üvegsablonok gyertyaöntésre tökéletesen beváltak, igaz, ezek hőálló üvegből vannak, hiszen kb 80 fokon kell beleönteni a viaszt.

 4. Nem tudom, mit ért azalatt, hogy “ha fém alá nem célszerű tenni”. Mindenesetre a veterán ausztrál ismerősöm fém formát használ. Nem tudom, ezt a videót meg tudja-e nézni, azért ideteszem, bár az oldalam természeténél fogva nem szeretem az ilyen művészi darabok témát fejtegetni: https://www.youtube.com/watch?v=StbeIIihzVI Az az első átlátszó réteg, amit a formába kennek, az esztétikusabb kinézet elérésére szolgál.

  • Bádogossal horganyzott lemezből elkészítettem a sablonokat. Precízen megcsinálták, az ára pedig pár száz Ft-ra jött ki, hiszen a leeső, hulladék anyagból készült, csak munkadíjat kellett fizetni. Megszerkesztettem a piramist kartonra, neki csak körbe kellett rajzolni, kivágni, hajlítani és forrasztani az él mentén. Ha érdekelne valakit, szívesen megírom a pontos méreteit is. A nagyobb kb 1 l. űrtartalmú, a kisebb kb a negyede, mert az alap felezésével szerkesztettem.

   • Kedves Lívia, öröm volt olvasni, hogyan oldódott meg a piramis forma kérdése, ugyanis jó sok időt töltöttem már én is vele, hogy megfelelő formát találjak. Meg tudná adni esetleg privátban a bádogosnak az elérhetőségét, aki elkészítette Önnek? Előre is köszönöm válaszát! Üdvözlettel: Müller Niki

   • Szeretném elkérni,mivel lehet szinezni köszönöm

   • Bocsi, én nem használok, de műgyanta- vagy polieszter-, epoxi pigmentek vannak forgalomban.

 5. Megnéztem a videót, köszönöm szépen. Támadt is egy gondolatom. Horganyzott lemezből egy precízen dolgozó bádogos is el tudja készíteni, ez jóval olcsóbb, mint bármely más fémből. Mivel a chem-bustert nem célszerű fém fedél alatt tartani, mint olvastam, ezért merült fel bennem, hogy talán a fém sablon sem jó. Csak saját gondolat volt, és ezek szerint tévút. Ha netán valaki szilikon sablon készítésre adná a fejét. Bp-en a T-Silox Kft gyártja, Andor utca. Igény esetén tudok pontos címet is adni, de a neten fentvan egész biztosan. Hasonlóképpen kell keverni, mint a műgyantát, ez is kétkomponensű anyag. Ha valakinek szüksége lenne rá, szívesen megírom részletesen az alkalmazás módját..

  • Kedves Niki! Pécsen a Mohácsi út városból kivezető bal oldalán van egy bádogos kft, ők készítették, de, szerintem bármelyik bádogossal elkészíttethető.Pontos nevüket akkor tudom megírni, ha elmegyek megnézni a cégtáblájukat, mert már elfelejtettem a nevüket. 🙂

   • Kedves Lívia! ❤❤❤
    SzívSzerEtettel engem is érdekelne, ez a piramis forma! 😊
    Írnál nekem privit a revelatio@freemail.hu e -mailemre?
    Nagyon köszönöm előre is a válaszodat! 😍
    Ly

 6. Üdvözlet a nyájas olvasónak:) Egy kérdésemre nem kaptam még választ az orgonit készítése után kutakodva: mivel ajánlatos SZÍNEZNI azt? Köszönöm!

  • Nem színezem a műgyantát. Nagyon szép mintázatot ad ki a gyantába helyezett fémforgács, esetleg kreatív boltokban vásárolt színes csillámot teszek bele, ha ékszerjellegűnek készítem..


   • Az első színes orgonit, amin elgondolkodtam….

   • Hát ez tényleg inkább csak dísz… Az átlátszó zöld részbe fémforgácsot is kéne keverni.

 7. Kedves Klaudia! Szép ez az orgonit, de , hogy a célját mennyiben tudja betölteni, azt inkább Timeától kellene megérdeklődni, ő a profi a témában. Szerintem ez inkább dísz, mivel – tudomásom szerint- a műgyanta-fémforgács aránynak kb . 50-50 %-osnak kell lenni. A színezetlen gyantában is érvényesülnek a kféle fém, csillám, kristály és egyéb hasznos “díszek”. Persze, nem lebeszélni akarom a színezésről!!!!

 8. Kedves Niki! Bármelyik bádogossal elkészíttethető, de ha használható pécsi cím, akkor utánanézek. Fontos, hogy a készítő bádogost megkérje, a forrasztási felület a gúla külső részén legyen!!!!

 9. Kedves Teca és Ky!
  Mindkettejüknek megadtam a privát levelező címemet, azzal a megjegyzéssel, hogy kérdésekre szívesen válaszolok, – ha tudok. Egyikőjüktől sem kaptam visszajelzést. Egyébként ezen az oldalon MINDEN tudnivaló fentvan az orgonit készítésével kapcsolatban. . .

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s