Munkakörülmények

Az orgonitkészítést kint végezzük, vagy ha bent, akkor keresztben ki kell nyitni ablakokat, hogy állandóan járjon a levegő. A katalizátor műgyantába keverésétől indulóan megkezdődik a kémiai reakció, ami során az egészségre káros, jellegzetes szagú gőzök keletkeznek, ezért feltétlenül szükséges a jó szellőzés, illetve lehetőleg kint csináljuk.

Mindegy, milyen az időjárás, olyan szempontból, hogy párás a levegő, vagy száraz, hideg van vagy meleg, mert a műgyanta és a katalizátor között fellépő kémiai reakció okozza a szilárdulást, tehát nem mittudomén a száraz levegő szárítja vagy ilyesmi.

A munkafelületre terítsünk le újságpapírt vagy kartont, és azon dolgozzunk. így a végén az egész úgy ahogy van, könnyedén kidobható.

Legyen kéznél bármikor kihúzogatható vagy letépkedhető papírtörlő, amivel a kifolyt, lecseppent műgyanta rögtön le- illetve feltörölhető. Ezenkívül ami esetleg nem jön le, mert már ráragadt a felületre, azt acetonnal lehet lemosni (körömlakklemosó jó).

A fémforgács felmarkolásához praktikus a fém salátakiszedő csipesz, ilyen kb. 30 centi hosszú, én azzal szedem ki a szatyorból, illetve amikor forgácsért megyek, akkor is azt viszem, és azzal nyalábolom fel és teszem bele a szatyorba. Persze lepotyog valamennyi, de jól fel lehet nyalábolni egyszerre sokat is, meg keveset is. Érdemes egy ilyen salátacsipeszt beszerezni erre a célra.

Előre készítsünk ki minden hozzávalót és kelléket, hogy ne közben kelljen keresgélni.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s