Kristály és más opcionális belevalók

A kvarckristályt és esetleges más kristályokat (jó még ametiszt, lápisz lazuli) felhasználás előtt töltsük  valahol egy darabig, például tegyük ki a szabadba több napra olyan helyre, ahol nap süti és éjszaka is rásüt a hold, eshet rá eső is. Vagy lehet őket ilyen piramislemezek közt tárolni, vagy kisméretű saját készítésű piramis belsejébe (középpontjába) tenni. Akinek nincs ilyesmije, az csinálja a kinti nap/hold alatti többnapos feltöltést.

A kristályokat lehetőleg közvetlenül a gyanta-fémforgács keverékbe helyezés előtt vegyük ki a töltőhelyről. A gyanta szilárdulása után a belehelyezett kristály töltése megőrződik, viszont (a tőltőhelyen kívül)  szabadon heverve hagyva az idő múlásával lemerül.

Egyszerű TB-be elég egy kislábujj-köröm méretű darab kvarckristály. Saját magunk megnyugtatasára tehetünk valamivel nagyobb darabot, de  pazarolni felesleges.

Az esetleges plusz kövek, mint ametiszt vagy lapisz lazuli stb lehetnek még kisebbek, hiszen a kvarc a fő szereplő. Kvarc mindenképp szükséges. Lehet rózsakvarc is.

ametiszt, lápisz lazuli, peridot (balról)

Bármilyen csúnya/nyers/durva kristály megfelelő. Ne vásároljunk feleslegesen drága kristályokat, és ne vagdaljunk szét gyönyörű nagyméretű természetes kristályokat. A legtöbb, kereskedelemben kapható kristály le van csiszolva, az is ugyanolyan jó, mint a nem lecsiszolt.

Csiszolt (baloldalt) és nyers kvarckristályok

Ha csak nagyobb méretű van, akkor betonon, felülről rongydarabon át kalapáccsal törjük a kívánt picike méretű darabokra. Kalapálás előtt gondolatban vagy hangosan, kérjünk bocsánatot a kristálytól, hogy összetörjük, és köszönjük meg, hogy pont megfelelő méretű darabokra fog törni. A letöredezett mini részecskéket és port is söpörjük bele a gyanta-fém keverékbe. Kisebb méretű orgonit (pl. mobiltelefonra való) készítésekor csak egy egészen pici darab kristályt tegyünk bele, lapos (pl. alátét) tárgy készítésénél tehetünk több kisebb darabot véletlenszerű elrendezésben különböző helyekre a keverékbe.

Lehet még apró cetlit vagy cetliket is beletenni valami kívánt üzenettel, például “SZERETET”, vagy hazafiság serkentésére magyar korona picike képe, piros-fehér-zöld zászló stb.

kvarckristály és szeretet cetli

2 thoughts on “Kristály és más opcionális belevalók

  1. Üdv! Szeretném megkérdezni, hogy kifúrt, ékszernek készített kristályok is megfelelőek-e, vagy csak a feldolgozatlan példányok a nyerők? Illetve mennyire legyen tiszta kristály? Zárványok, egyéb ásványok zavaró tényezők-e benne? Egyébként nagyon sok hasznos információt találtam az oldalon, köszönöm a sok segítséget, teljesen kezdő vagyok, de eltökélt 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s