Fémforgács

 

Bár másfajta fém is megfelelő, legpraktikusabb az alumínium forgács, mert ez súlyra is könnyű, de ha nem tudunk szerezni, más fém is jó. Sok helyen az alumínium megmunkálásakor olaj kerül a fémforgácsra, ez nem probléma, használjuk úgy, ahogy van, olajosan. Én is csak olajos fémforgácsot tudok szerezni, tökéletesen megfelelő. Lehetőleg olyan fémforgácsot szerezzünk, ami már eleve kicsi, összevissza alakú és méretű darabokból áll. A nagyobb és hosszabb darabokat metszőollóval viszonylag könnyedén szétvagdalhatjuk. A mellékelt képen a baloldali zsákban látható szalagszerű változatot semmiképp se ajánlom, mert ezt rengeteg időbe telik az orgonithez szükséges apró darabokra összevagdalni. A jobboldali zsákban látható, apró darabos alumíniumforgács a legjobb, ez úgy ahogy van, használható.

alumíniumforgács

2 thoughts on “Fémforgács

 1. Aluminium és réz csövek elvágásakor keletkezett , fűrészporszerű forgács is megfelelő, vagy csak az esztergálás során leesett, vékony szalagszerű forgács használható fel? Köszönettel: Lívia

  • Kedves Lívia,
   Köszönöm a kérdést és bocsi a kissé késői válaszért.
   Sztem a fűrészporszerű forma is megfelelő, de azzal valszeg túl sűrű lesz a gyantás keverék, vagy akkor kevesebbet kell belerakni, de akkor meg biztos leülepedik alulra, személyesen én nem próbáltam… Sztem valamennyit oké beletenni a fűrészpor alakú témából, de a nagyobb méretű, forgács stb darabok legyenek többségben. Elvileg ugyebár nagyjából 50-50%-os arányra kell törekedni a fém-gyanta keveréknél.
   Üdvözlettel,
   Tímea

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s